Menu
Poznaj naszą kartę dań
Śniadania podajemy do 12.30
Croque Madame
tosty francuskie / Mimolette / bekon / jajko sadzone / syrop klonowy / mix sałat / winegret
39,-
Bagietka z wędzonym łososiem
guacamole / jajko poche / twarożek z ricotty
40,-
Bagietka z wolnopieczonym rostbefem
por / orzechy / konfitowany czosnek / oliwa truflowa / rukola / majonez grzybowy
40,-
Omlet francuski z 3 jaj
pomidor koktajlowy / szczypiorek / szpinak baby / winegret / pieczywo / masło
26,-
Croissant na słodko
mus pistacjowy / świeże owoce / likier jajeczny
36,-
Podajemy przez cały dzień:
Crepes Suzette
Cointreau / świeży sok pomarańczowy / skórka pomarańczowa / karmelizowany cukier
38,-
Deska wyselekcjonowanych, francuskich serów
francuskie sery / miód / konfitura sezonowa / orzechy
52,-
Zapiekany twaróg wędzony w miodzie
morela / rozmaryn / orzechy / bagietka
46,-
Crevettes flambees au brandy
brandy / śmietana / czosnek / szpinak baby / pomidorki cherry
54,-
Tartare de boeuf
marynowany borowik / majonez szczypiorkowy / płynne żółtko / grzanka truflowa
52,-
Foie gras
kacza wątroba / brioche / espuma truflowa / granny smith / rukola
62,-
Krem porowo-serowy
siano z pora / oliwa szczypiorkowa / orzeszki piniowe / oliwa truflowa
30,-
Francuska zupa cebulowa
tymianek / białe wino / ser Gruyere
30,-
Burrata z sałatką z pomidora malinowego
pesto z młodych zielonych liści / rukola / prażone pistacje
46,-
Confitowana ośmiornica
Sałatka Nicejska / jajko przepiórcze / seler naciowy / bagietka ziołowa / oliwa z czosnku niedźwiedziego
89,-
Cordon blue
domowe kopytka ziemniaczano-serowe / palone masło / colesław z młodej kapusty z rabarbarem
56,-
Filet z łososia
palone gnocchi własnej produkcji / rozmaryn / wędzone masło / sałatka z ogórka i kopru włoskiego
69,-
Kurczak Coq au Vin
maślane puree / boczek / cebula / pieczarki / rozmaryn / sos winny
59,-
Wątroba cielęca
wątroba smażona na maśle klarowanym / szalotka duszona w winie muscat / francuskie puree / karmelizowana gruszka / tymianek
56,-
Stek z polędwicy wołowej
risotto truflowe / groszek cukrowy
139,-
Crème brûlée
karmelizowany cukier / owoce sezonowe
24,-
Owoce pod pierzynką
świeże zapiekane owoce / migdałowa pierzynka / lody waniliowe / orzechowa kruszonka
29,-
Deser witrynka
Zapytaj kelnera
Zachęcamy do zapoznania się z ofertą deserów z naszej witrynki.
Napoje zimne
Aqua Panna
10/20,-
San Pellegrino
10/20,-
Świeżo wyciskany sok pomarańcz/grapefruit/mix
19,-
Coca Cola, Fanta, Sprite, Kinley
10,-
Sok pomarańczowy, grejfrutowy, jabłkowy
10,-
Domowa lemoniada
17,-
Orange espresso
17,-
Herbata mrożona
18,-
Kawa mrożona
18,-
Napoje gorące
Espresso
9,-
Doppio
13,-
Kawa czarna
10,-
Kawa biała
12,-
Cappuccino
14,-
Flat white
16,-
Latte
16,-
Herbata Ronnefeldt w dzbanku
20,-
Mleko bez laktozy
2,-
Napój roślinny
3,-
Wino domu białe / czerwone
Karafka 0,15 l
19,-
Karafka 0,25 l
29,-
Karafka 0,5 l
55,-
Likiery
Jagermeister 40 ml
17,-
Limoncello 40 ml
17,-
Bailey’s 40 ml
17,-
Amaretto 40 ml
17,-
Malibu 40 ml
17,-
Cointreau 40 ml
17,-
Chartreuse 40 ml
29,-
Gin
Hendrick's Gin 40 ml
27,-
Koniak
Hennessy V.S. 20 ml
24,-
Hennessy V.S.O.P 20 ml
30,-
Brandy
Metaxa 7* 40 ml
21,-
Whisky
Singleton 12 Y.O. 40 ml
26,-
Jack Daniel’s 40 ml
18,-
Chivas Regal 40 ml
22,-
Chivas 18 Y.O. 40 ml
34,-
Glenmorangie Original 10 Y.O. 40 ml
26,-
Glenmorangie Quinta Ruban 14 Y.O 40 ml
40,-
Glenmorangie Quinta Ruban 18 Y.O 40 ml
60,-
Wódka
Belvedere 40 ml
25,-
Absolut 40 ml
15,-
Grey Goose 40 ml
29,-
Wermut
Martini Bianco 100 ml
15,-
Martini Extra Dry 100 ml
15,-
Wina białe
Pinot Grigio DOC 0,15 l/0,75 l
19/75,-
Gran Sasso Trebbiano d'Abruzzo DOC 0,75 l
82,-
Moulin de Gassac Chardonny 0,75 l
87,-
Pinot Grigio DOP Guerrieri Rizzardi 0,75 l
99,-
Dourthe n1 Blanc Bordeaux AOC 0,75 l
119,-
Sancerre la Croix au Garde Domaine Henry Pelle 0,75 l
199,-
Chablis 1er Cru Vaillons - J. Moreau & Fils 0,75 l
299,-
Gaja Ca'Marcanda Vistamare IGT Toscana 0,75 l
429,-
Szampany
Moet & Chandon Imperial Brut AOC 0,75 l
390,-
Moet & Chandon Rose Imperial 0,75 l
420,-
Wina musujące
Montelvini Prosecco Extra Dry 0,1 l / 0,75 l
25/92,-
Belstar Spumante DOC Prosecco 0,75 l
109,-
CREMANT DE LOIRE Brut Blanc Bouvet Ladubay 0,75 l
179,-
CREMANT DE LOIRE Brut Rose Bouvet Ladubay 0,75 l
189,-
Wina czerwone
Volunte Montepulciano d’Abruzzo 0,15 l / 0,75 l
22/79,-
Moulin De Gassac Merlot 0,75 l
85,-
Gran Sasso Primitivo 0,75 l
89,-
Lavau Cotes du Rhone 0,75 l
99,-
Valpolicella Classic DOP Guerrieri Rizzardi 0,75 l
119,-
Chateau le Vieux Fort Cru Bourgeois Medoc 0,75 l
139,-
Inferi Montepuciano d’Arbuzzo Riserva Marramiero 0,75 l
225,-
3 Cru Amarone della Valpolicella Classico DOCG 0,75 l
299,-
Gaja Brunello di Montalcino DOCG 0,75 l
599,-
Wina różowe
Chiaretto Bardolino DOP Classico 0,75 l
99,-
Wina słodkie
Muscat Moelleux IGP Cotes Catalanes 0,1 l / 0,75 l
19/89,-
Drinki
Rosalie - likier różany, Prosecco, syrop różany, kruszony lód
29,-
Hugo - Prosecco, mięta, limonka, syrop z kwiatów czarnego bzu, woda gazowana, kostki lodu
29,-
Mimosa - świeżo wyciskany sok pomarańczowy, Prosecco
25,-
Kir Royal - likier z czarnej porzeczki, Prosecco
29,-
French - gin, sok z cytryny, Prosecco, syrop cukrowy
33,-
Boulevardier - czerwony wermut, Bourbon, Campari, kostki lodu
30,-
Aperol - likier Aperol, Prosecco, woda gazowana, plaster pomarańczy
29,-
Swallow - Gin Hendrick's, świeżo wyciskany sok z cytryny, syrop fiołkowy, tonik
32,-
Prosecco z owocami - kieliszek Prosecco podawany z owocami sezonowymi
28,-
Rosół z pieczonej gęsi
lana kluska / szarpana gęś / pietruszka
36,-
Wolno gotowana pierś z gęsi
majonez zielony / rukola / oliwa pietruszkowa
55,-
Konfitowana noga z gęsi
modra kapusta / tymiankowe gnocchi / sos demi glace z gęsi
95,-
Pierogi z gęsiną smażone na klarowanym maśle
parmezan / żurawina
49,-
Grzane białe wino z syropem z kwiatu czarnego bzu białe wino
syrop z kwiatu czarnego bzu / płatki migdałów / rodzynki
29,-
Napar rozgrzewający
herbata earl grey / imbir / cynamon / anyż / goździki / pomarańcza / cytryna / konfitura malinowa / miód
25,-
Latte kasztanowe 0% lub z likierem
espresso / mleko / syrop kasztanowy lub likier kasztanowy
19 / 22,-
Aperol na gorąco
sok jabłkowy / Likier Aperol Aperitivo / sok pomarańczowy / miód
27,-
Gorąca czekolada z piankami
kakao / bita śmietana /pianki
19,-
Latte piernikowe
espresso / mleko / syrop piernikowy
19,-
Zamówienia na catering Wielkanocny można składać do środy 27-03-2024r do godz. 20.00
mail'owo rezerwacje@lsnieniepoznan.pl
telefonicznie 692 866 662
osobiście w restauracjach Rosalie ul. J. Matejki 6/1 Poznań lub Ptaki Nocy ul. J. Matejki 6/3 Poznań
Kaczka pieczona cała
149 zł / szt.,-
Konfitura z czerwonej cebuli
15 zł / 150 g,-
Żur wielkanocny na własnym zakwasie z klopsikami z białej kiełbasy i jajkiem poche
53 zł / 0,9l,-
Bigos staropolski z dziczyzną, suszonymi śliwkami i czerwonym winem
76 zł / 0,9l,-
Tradycyjna sałatka jarzynowa
69 zł / 0,9l,-
Tradycyjny sos tatarski
36 zł / 0,25l,-
Krem sos chrzanowy
36 zł / 0,25l,-
Konfitowana noga z kaczki z tymiankowymi gnocchi, ciemnym sosem i kapustą zasmażaną
52 zł / zestaw,-
Pieczony łosoś w ziołowej panierce z grzybowym kaszotto i sosem cytrynowym 62 zł / zestaw
62 zł / zestaw,-
Pasztet pieczony w cieście francuskim, sos malinowy
48 zł / 0,5 kg,-
Pierogi z dziczyzną
8 zł / szt.,-
Brakowało Ci restauracji francuskiej
w Poznaniu? Nam także.
w Poznaniu? Nam także.
Właśnie dlatego zdecydowaliśmy się na otwarcie Rosalie. Zapraszamy serdecznie do lokalu przy Matejki 6, bonjour!